2009. január 2., péntek

Magyarán szólva

Új év, új év, új esztendö... Hány fogadalmad van? 10+2
Inkább kevesebb fogadalmat kellene tenni, mondjuk hetet. Vagy hány dologra is tud gond nélkül emlékezni az ember? Szóval csak annyi fogadalmat kellene tenni, ahányra könnyen tudunk emlékezni, kispapírra írt lista nélkül. Vagy talán nem is kellene fogadalmakat tenni.

Amikor hú, de sok évvel ezelött Zánkán voltam, a rajvezetönk azt mondta: "A rendet nem teremteni kell, hanem megtartani." Miguel (a férjem) a szalámi-tecnikára esküszik: mindent meg lehet tenni, csak szép lassan, lépésröl lépésre kell elvégezni. Úgy veszem észre, nálam a forradalmi változások müködnek, a reformok sántítanak.

Szóval: érdemes-e fogadalmakat tenni?

2 megjegyzés:

Balogh Péter írta...

Kedves Judit!

Végtelenül megtisztelő számomra az a tény, hogy a weboldalam rendszeres olvasójává lett. Ezt a kedves gesztust, érdeklődését nagyon szépen megköszönöm. Természetesen azonnal felkerestem a "Bolyó blog" oldalt. A legőszintébben ígérhetem, annak tartalmát rendszeresen figyelemmel kísérem majd. Nagyon boldoggá tesz, hogy személyében egy külhoni honfitársra lelhettem. Sikerekben gazdag, békés, boldog Új esztendőt és jó egészséget kívánok.

Magdalena írta...

Pont ezzel a témával kezdtem én is az új évet és az új blogomat:
http://gondolathullamok.blogspot.com/2009/01/jvi-fogadalmak.html

Örömmel üdvözöllek az olvasóim közt a nyelvelésekben.
Magdi